Artikel_Van-Eijken_Zienderogen_hoofd

Van Eijken Optiek steunt Stichting Zienderogen

Van Eijken Optiek in De Bilt en Bunnik steunt Stichting Zienderogen. Deze stichting doet er, sinds de oprichting in 1966, alles aan om de allerarmste blinden en slechtzienden in de wereld te helpen. Drie op de vier blinde mensen is onnodig blind en de stichting probeert deze onnodige blindheid te bestrijden.

Stichting Zienderogen maakt jaarlijks vijf missies naar landen waar mensen zich geen bril of oogkundige zorg kunnen permitteren. Per missie proberen gediplomeerde oogartsen, opticiens en optometristen op vrijwillige basis in tien dagen tijd zoveel mogelijk mensen aan een bril-op-maat te helpen, oogheelkundig te screenen en te refractioneren. Locals helpen hen hierbij om te tolken. Inmiddels heeft de stichting blinden en slechtzienden in onder andere Zuid-Afrika, Albanië, Brazilië, Roemenië, Marokko, Panama, Sri Lanka en Peru geholpen.

Bril-op-maat

Om mensen tijdens de missie aan een bril-op-maat te helpen worden op locatie oogmetingen gedaan en monturen aangemeten. Vervolgens worden in Nederland brillenglazen besteld en op maat geslepen door optiekbedrijven die de stichting een warm hart toedragen. Van Eijken Optiek is één van deze bedrijven. Nadat de brillen klaar zijn worden ze opgestuurd naar de lokale organisatie waar Stichting Zienderogen mee samenwerkt gedurende de missie. 

Nieuwe brillen

De stichting probeert letterlijk het licht terug te brengen in de ogen van mensen. Er wordt alleen gewerkt met nieuwe brillen, deze worden gedoneerd door opticiens en leveranciers. De optische industrie verstrekt brillenglazen met grote kortingen.

Donaties

De stichting, die kan bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers, kan altijd uw financiële steun gebruiken. Meer weten over Stichting Zienderogen? Breng dan een bezoek aan één van onze winkels in De Bilt en Bunnik. U kunt in onze winkels een donatie achterlaten in het spaaroog. U kunt uw bijdrage ook direct overmaken naar de stichting: NL20 INGB 0001 0201 00  t.n.v. Stichting Zienderogen te Jisp.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingzienderogen.nl.

Artikel_Van-Eijken_Zienderogen_naast

Lees meer over brillen


Top